Srijeda, 27 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

RECEPT ZA SREĆU Maleni dom i jednostavan život

Jeste li se ikad zapitali koliko bi život bio jednostavniji da niste upali u začarani krug materijalizma? Čak i kada se konačno odlučimo riješiti stvari koje ne koristimo, zapravo si radimo prostor za kupovinu novih koje pohranjujemo i čuvamo sve do novog ciklusa i tome nema kraja, zar ne? Već smo do sada puno pisali o malim domovima, jednostavnim i elegantnim kućicama u kojima svaka stvar ima svoje mjesto i svrhu, jer jednostavno, sve i da želite, nemate gdje pohraniti višak stvari. Dakle, od luksuznih kampera, jednostavnih kućica u karavanima ili čak kuća na drveću, imamo nove fantastične primjere mikro života koje vrijedi istražiti.

 

Laëtitia Dupé tvrtke Tiny House Baluchon dizajnirana je za francuski par, novo prebivalište nalazi se u francuskim Alpama, ima prekrasan pogled i dovoljno prostora za život.

Pogledajte kako su Mande i Ben Tucker od školskog autobusa napravili avanturističko vozilo opremljeno sa svime potrebnim za život.

 

Projekt A45 je reinterpretacija tradicionalne kuće A oblika, poznate po kosom krovu i kutnim zidovima u mikro kuću koja se može na bilo kojem mjestu izgraditi u kratkom vremenu Bjarke Ingels group (BIG)

 

Arhitekt Gerardo Broissin dizajnirao je prozirnu kućicu na stablu koja lebdi među drvećem i vegetacijom u dvorištu Mexico Cityja.

 

Banjo, jedinstveni maleni domovi, ručno izrađeni u Byron Bayu od tvrtke Little Byron Co.

 

Ecological Living Module ili EDM kuća dolazi s “malom zidnom farmom” . Projekt potpisuju Gray Organschi Architecture i Yale Center for Ecosystems in Architecture.

 

 

Šumska kuća 02 arhitekta Chu Văn Đông iz tvrtke D12 Design.

DroomPark Buitenhuizen pruža mogućnost boravka u Nizozemskoj. Projekt potpisuje Tiny Houses DroomPark.

Kabinu br.2 je dizajnirao Espen Surnevik za tvrtku PAN Treetop Cabin u Norveškoj.

 

Kuća Ryana Zimmera u Sageu u Idahu.

 

Izvor: www.yankodesign.com

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: