Utorak, 7 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

RENOVIRANJE KUHINJE: Ovo su stvari o kojima morate voditi računa

Dizajnerica interijera Barbara Sallick za portal Domino.com podijelila je savjete o čemu je potrebno voditi računa prije početka, ali i tijekom renoviranja doma. Ovog puta fokusirala se na uređenje kuhinje, a s obzirom na to da ima 40 godina iskustva, vjerujemo da će vam njezini savjeti dobro poslužiti ako ste se i sami u ovo vrijeme samoizolacije posvetili renoviranju svoga doma.

1. Prisjetite se najljepših uspomena

Prije nego što započnete s renoviranjem kuhinjskog prostora, dizajnerica Sallick predlaže da se prisjetite svojih najboljih sjećanja i da ih iskoristite za određivanje vrste iskustva koji u interijeru želite stvoriti.

– Odvojite određeno vrijeme da se prisjetite prošlosti i zamislite prostore u kojima ste se osjećali najsretnijima. To bi vam trebalo pomoći da pronađete pravu inspiraciju za učvršćivanje svoje vizije. Naime, ljudi ne odvoje dovoljno vremena razmišljajući o tome kakav točno ugođaj u prostoru žele postići – rekla je za Domino.com.

William Abranowicz

 

2. Potražite pomoć stručnjaka

Jedna od najčešćih pogrešaka, kako kaže dizajnerica Sallick, jest taj neuspjeh da razgovarate s dizajnerom i pokušate surađivati s njim.

– Dizajneri vašem projektu daju toliko vrijednosti, a da toga niste ni svjesni. Oni često predlažu stvari koje nikad ne biste ni pomislili. Ako si to ne možete priuštiti, angažirajte stručnjaka koji će vam barem pomoći upravljati proračunom i popisom vaših želja. Planirajte unaprijed do posljednje stavke. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti – dodaje.

3. Prilagodite renovaciju stilu uređenja

Iako vjerojatno već znate svoje želje i kojim smjerom želite krenuti kada je riječ o renoviranju, potrebno je voditi računa i o stilu uređenja koji prevladava u vašem domu. To se posebno odnosi na one interijere u kojima prevladava otvoreni tlocrt, odnosno gdje su kuhinja, blagovaonica

Izvor vijesti

Slični postovi: