Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

RIJETKO VIĐENA OLUJA POHARALA GOTOVO SVE DIJELOVE HRVATSKE Letjeli krovovi, padalo drveće i stupovi, cestovni i pomorski promet bio paraliziran

Snažani vjetar donio je nevrijeme koje je u srijedu u popodnevnim satima pogodilo središnju Hrvatsku, zagrebačko područje, istočnu Slavoniju i čitavo priobalje uzrokujući probleme u cestovnom i morskom prometu.

Nažalost, nije stalo samo na tome. U Maksimiru, kod kućnog broja 284, vjetroviti udar otkinuo je oko 600 kvadrata limenog krova i njime potom poklopio čak 11 parkiranih vozila.

Fotogalerija: Krov odletio na parkirane automobile u Zagrebu

Zagreb, 050220. Maksimirska 284. Zbog jakog vjetra koji puse na zagrebackom podrucju 350 kvadratnih metara krova odletjelo je na parkirane automobile u okolici. Na fotografiji: osteceni automobili Foto: Ranko Suvar / CROPIX

 

– Nismo vidjeli trenutak kad je palo, ali smo čuli. Nastala je velika buka. Roštalo je. Odvalio se ogroman dio krova, a još jedan veći dio ostao je visjeti. I taj komad je prijetio da će pasti pod silinom vjetra koji nije prestajao puhati. Sreća da nitko nije ozlijeđen. Pravo je čudo da u tom trenutku nikoga nije bilo na parkiralištu kod auta. Inače uvijek netko bude. Vatrogasci su vrlo brzo došli na intervenciju i uklonili prvo taj dio koji je visio, a zatim su prešli na uklanjanje lima s automobila – rekla je za Jutarnji jedna od zaposlenica tvrtke koja se nalazi u dvorišnom krugu u kojem je lim pao na vozila.

[embedded content]

[embedded content]

 

Vatrogasci intervenirali po cijelom Zagrebu

Drugi svjedok nam je rekao da se taman vratio u ured s “čik pauze” kad je čuo roštanje.

[embedded content]

 

– Zvuk i buka koji su se tog trenutka čuli ne mogu

Izvor vijesti

Slični postovi: