Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

RODITELJIMA DJEČAKA (16) KOJI JE MOTOCIKLOM USMRTIO DJEVOJKU, PRIJETI ZATVOR ‘Dopuštali su mu da vozi motor za koji nije ni mogao dobiti dozvolu’

Mjesec i pol od tragedije u Starigradu kraj Paklenice, kad je pijani 16-godišnjak iz Selina, vozeći se na motociklu pred zoru “pokupio” tri tinejdžerice, od kojih je 18-godišnja L.B. preminula nedugo nakon naleta, pod lupu tužiteljstva došli su roditelji nesavjesnog srednjoškolca.

Prošlog tjedna, naime, u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zadru ispitani su dječakov 46-godišnji otac te pet godina mlađa majka, jer su mu dopuštali da vozi motocikl KTM 200 DUKE od 200 kubika, a za koji dozvolu za upravljanje ne može dobiti prije svoje punoljetnosti.

Tužiteljstvo sumnja da su upravo roditelji 16-godišnjeg vozača, koji će do smrti na duši nositi pogibiju 18-godišnje djevojke, od 15. studenog 2016., kad su mu prvi put dali da vozi jurilicu, pa do 2. kolovoza 2018., kad se nesreća dogodila, dopuštali da ga vozi iako su itekako bili svjesni da njihov sin ne samo da nema vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilima, već i da motocikl ima 200 kubika.

Kazneno su prijavljeni zbog povrede djetetovih prava, a ako im se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Podsjetimo, 2. kolovoza oko 4.40 sati četiri djevojke u dobi od 16 do 18 godina po povratku iz noćnog izlaska zaustavile su se pokraj pekarnice blizu hotela Rajna. U tom je trenutku pod utjecajem alkohola, s više od 1,5 promila alkohola u krvi, na motociklu naišao 16-godišnjak koji je dvije 18-godišnjakinje i 16-godišnjakinju udario, dok je četvrta izvukla živu glavu jer je kupovala pecivo. Unatoč promptnoj liječničkoj intervenciji, jedna od 18-godišnjakinja podlegla je ozljedama u zadarskoj bolnici, dok su tri prijateljice, inače iz Našica, prošle s lakšim ozljedama, baš kao i sam krivac. Bio je to noćni izlazak koji je 16-godišnjaku prisjeo, a jednu obitelj zavio u crno.

Svjedoci stravičnog udesa tad su ispričali da je vozač naišao iz suprotnog smjera te u padu prešao na drugu traku izletivši s ceste nakon čega je udario u djevojke. Sve se do dogodilo na dijelu magistrale s ograničenjem brzine, dobrom preglednošću i nogostupom.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: