Četvrtak, 30 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Rusija najavila nove napade na Kijev, tvrdi da je zauzela tvornicu u Mariupolju

Potonuće zapovjednog broda ruske crnomorske flote u Ukrajini se slavi kao velik uspjeh domaće vojske koja je prva objavila da ga je raketirala. S druge strane, rusko ministarstvo obrane tvrdi da je potonuo zbog eksplozije u skladištu streljiva. Istodobno, snažne eksplozije i uzbune čule su se noćas u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu, ali i u Hersonu, Harkivu, Mariupolju…

Pregled ključnih događaja:

● Raketna krstarica “Moskva” sada je na dnu Crnog mora, Rusi imaju još samo dva takva dva broda.

● Šef ukrajinske države zahvalio je ukrajinskom narodu za 50 dana otpora. Spomenuo je i uništenje ruskog raketnog broda. I Pentagon je reagirao na potonuće ruske krstarice.

● Najveća luka na Azovskom moru, grad Mariupolj gotovo je dva mjeseca u potpunom okruženju ruske vojske. Rusi su uništili grad, njegovu infrastrukturu. Stanovništvo je ostalo bez svega.

● Kijevom odjekuju detonacije i uzbune. Snažne eksplozije čule su se i u Harkivu i Hersonu. Na udaru ruskih snaga su istok i jugoistok Ukrajine.

Pogledajte prilog Zdenke Kardum:

Razvoj događaja pratite uživo:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: