Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ruska policija privela više od 250 prosvjednika

Navaljni se vratio u Rusiju ranije ovog mjeseca nakon što se u Njemačkoj oporavljao od trovanja nervnim agensom novičokom. Priveden je čim je stigao u Moskvu.

Ruska policija privela je više od 250 osoba na neodobrenim prosvjedima u Sibiru i na dalekom istoku zemlje u nedjelju kojima se poziva na oslobađanje kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, objavila je promatračka skupina OVD-Info.

Pristaše zatvorenog oporbenog prvaka Navaljnog izašli su na ulice u Sibiru i na ruskom dalekom istoku u nedjelju drugi uzastopni vikend unatoč akcijama protiv njegovih saveznika i upozorenjima policije.

Prosvjedi za oslobađanje najistaknutijeg protivnika ruskog predsjednika Vladimira Putina planirani su i u Moskvi.

Navaljni je uhićen 17. siječnja pri povratku u Rusiju iz Njemačke gdje se oporavljao od trovanja nervnim agensom novičokom.

Policija je rekla da prosvjedi nisu odobreni i da će biti ugušeni kao prošli vikend.

Promatračka skupina OVD-Info procijenila je da je više od 4000 ljudi privedeno na prosvjedima prošli tjedan.

Policija je u Vladivostoku spriječila prosvjednike da dođu do centra i natjerala ih na obalu uz smrznute vode Amurskog zaljeva.

Kruži video snimka u kojoj prosvjednici skandiraju “Putin je lopov”. Držali su se za ruke i marširali ledom na temperaturi od oko -13 Celzijevih stupnjeva.

Prosvjednici su se okupili i u sibirskom Tomsku koji je Navaljni posjetio prije nego što mu je pozlilo na domaćem letu u kolovozu.

Ispred koncertne dvorane vikali su “oslobodite ga” i mahali ruskim zastavama.

OVD-Info objavio je da je policija uhitila 261 osobu od kojih 96 u Vladivostoku.

Deseci prosvjednika pojavili su se na ulicama sibriskog grada Jakutska na temepraturi od minus 42 C.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter,Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: