Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

RUSKI TERENAC UAZ ‘EKSPEDICIJA’ ODVEST ĆE VAS NA KRAJ SVIJETA Tek kad vidite kakvu smješnu cijenu ima, poželjet ćete da se prodaje i kod nas!

Ruski proizvođač terenaca UAZ nije nepoznata marka na ovim prostorima, a najpoznatiji model je terenski 469, istinski robusno vozilo inicijalno vojne namjene koji i danas s traka u ruskom Uljanovsku na rijeci Volgi silazi identičan kao i prvi model proizveden još 1971. u istoj toj tvornici.

Drugi čuveni UAZ-ov model je svojevrsni kombi terenac 452 “štruca” (jer sliči na štrucu kruha), istinska legenda Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza koji se pak neizmijenjen proizvodi od daleke 1965. sve do danas, također u ruskom Uljanovsku.

 

Vojska, policija, pošta, hitna pomoć, vatrogasci, sve moguće državne službe tog golemog dijela svijeta već se 55 godina kunu u model 452 jednako kao i u automat AK-47 Kalašnjikov kojeg bezrezervno cijene i vjeruju u njegovu robusnu izvedbu i mehaniku koja ih nikad neće ostaviti na cjedilu.

“Ekspedicija”, a opremljen je nizom terenskih dodataka, od varenih čeličnih cijevi kao zaštite karoserije sprijeda i straga, vinča za izvlačenje, čeličnog krovnog okvira sa stepenicama i rezervne gume (terenska 225/75R16 BFGoodrich) normalnih dimenzija.