Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

SAD uoči neviđene inauguracije – Biden stigao u Washington

Do inauguracije Joea Bidena za 46. američkog predsjednika još su 24 sata. Bit će to po svemu jedinstvena i nikad viđena primopredaja predsjedničke dužnosti u američkoj povijesti.

➡️ Inauguracija Joea Bidena bit će vrlo neobična
➡️ Trump ukinuo zabranu putovanja iz ‘Schengena’, Biden će blokirati

HRT-ova dopisnica iz SAD-a Branka Slavica za središnji Dnevnik HTV-a izvijestila je da što se tiče protokola sve je definirano, a ono što je drugačije je – ozračje. Umjesto političkog folklora, veselja i mnoštva turista američke građane predstavljat će 200.000 postavljenih zastava na nacionalnoj šetnici. Biden će prisegu položiti na zapadnoj strani Kapitola što je tradicija od prve inauguracije predsjednika Regana. 

Bit će oko 1.000 uzvanika umjesto uobičajenih 200.000. Doći će i tri bivša predsjednika – Obama, Clinton i Bush, a himnu će otpjevati Lady Gaga. Biden će prisegu položiti na obiteljskoj Bibliji. Donald Trump će sutra ujutro u 8 sati biti ispraćen iz vojne baze i za vrijeme inauguracije bit će već na Floridi.

Izabrani predsjednik Joe Biden stigao je sa suprugom u Washington. Večeras će sudjelovati na komemoraciji za 400 tisuća umrlih od Covida. Svečano je ispraćen u rodnom Wilmingtonu. Trumpovi ih nisu pozvali u Bijelu kuću na tradicionalni susret uoči primopredaje vlasti. 

Donald Trump obratio se javnosti u snimljenoj oproštajnoj videoporuci. Između ostalog, nabrojio je svoje uspjehe tijekom četiri godine mandata, ali i poželio sve najbolje novoj američkoj administraciji.

Emotivni Biden održao govor u kojem se borio sa suzama

Joe Biden održao je emotivan govor u utorak tijekom kojeg se borio sa suzama govoreći o svom preminulom sinu i zahvaljujući svojoj matičnoj državi Delaware, uoči odlaska u Washington na inauguraciju u srijedu.

– Oprostite mi zbog emocija, ali kada umrem na srcu će mi pisati Delaware. Jedino žalim što on nije ovdje, rekao je Biden govoreći

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: