Subota, 18 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

SAJAM RÉTROMOBILE 2020: CITROËN SLAVI 50. ROĐENDAN MODELA GS Obilježit će se i pothvat prve automobilske ekspedicije kroz Saharu

Citroën poziva posjetitelje sajma Rétromobile 2020. koji se održava u halama Paris Expoa na Porte de Versailles od srijede 5. veljače do nedjelje 9. veljače da nakon proslave stogodišnjice Marke koja je obilježena prošle godine, dođu zajedno proslaviti i 50 godina čuvenog modela GS.

Citroen

 

Priča od GS-u započinje na sajmu u Parizu 1970. godine kad novi model osvaja nagradu Europskog automobila godine. Nakon toga više od 2.5 milijuna primjeraka proizvedenih od 1970. do 1987. godine posvjedočilo je o komercijalnom uspjehu na tržištu.

 

Recept za takav uspjeh bio je sljedeći: automobil srednje klase (dužine 4,12 m, širine 1,60 m, visine 1,34 m, težine 900 kg s 5 sjedala bio je sjajno prilagođen potrebama svojeg vremena. Model GS modernog je i aerodinamičkog stila, s inovativnim mehanizmom koji se sastoji od 4 vodoravna cilindra i dobro osmišljenom unutrašnjošću.

 

Kao vrhunac svega, model je opremljen hidrauličnim ovjesom koji mu pruža udobnost i vozna svojstva koja konkurenti ne mogu ponuditi.

 

Neke druge karakteristike također ga čine modelom ispred svojeg vremena: četiri disk-kočnice, obujam prtljažnika od 465 litara (710 za izvedbu break tj. karavan), a osim toga, GS ima i neke originalne značajke: parkirna kočnica s tipkom u sredini armaturne ploče ili okretni brzinomjer u otvoru s povećalom.

 

Njegovu dugu karijeru

Izvor vijesti

Slični postovi: