Nedjelja, 5 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

SANJINO MALO SKROVIŠTE U DOLINI NERETVE: Umjesto borova, miris lovora i grane maslina

PROFIL
  • INFO: Kuća za odmor i najam “Neraetwhouse”
  • LOKACIJA: Lovorje, dolina Neretve
  • UREĐENJE: Sanja Jusić Britt, vlasnica

 

Kakav je Božić u dolini Neretve? Nakon nekoliko sati vožnje kroz kišu i maglu došli smo u mediteranskim mirisima okupano Lovorje i shvatili zašto smo tražili odgovor na to pitanje.

Sanja i Helena dočekale su nas na glavnoj ulici jer je Sanjino malo skrovište s razlogom skriveno od znatiželjnih očiju pa ni sam Google nije znao kamo nas treba odvesti. Dok pratimo vlasnicu kuće, provlačimo se seoskim putem s jedne strane zaštićenim suhozidom, a s druge dugim nizom mirisnog lovora sve do samog ulaza u tipičnu dalmatinsku kamenu kuću sa svježim make-upom tirkiznih škura.

Opuzen, 041119. Kuca vlasnice Sanje Britt u malom selu Lovorje u okolici Opuzena. Kuca je starina koju je obnovila vlasnica prema svojim idejama. Za predstojece blagdane dekorirala ju je; granama lovora koje raste u okruzenju kuce, kao i narovima, mandarinama i narancama. Foto: Berislava Picek / CROPIX

 

Sanja nam priča kako je dugo po oglasima tražila idealnu kuću za svoj odmor od Londona. – Htjela sam kupiti nešto gdje ću moći doći na odmor, pobjeći od buke i vreve. Nisam bila sigurna koja bi lokacija bila idealna za to pa sam pretraživala dosta široko područje, od Italije i Istre do Dalmacije, sve dok nisam naišla na oglas o prodaji stare derutne kuće u Lovorju. Nešto me odmah privuklo tome, ne mogu točno reći što je to bilo, ali pri prvom dolasku na lokaciju znala sam da je moja potraga završena. Ovaj mir i mirisi, gostoprimstvo ovih prekrasnih ljudi bilo je sve ono što sam priželjkivala.