Utorak, 7 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ŠESTORICA NAVIJAČA KOJI SU IZVIJESILI JEZIV TRANSPARENT U KUSTOŠIJI PREDANI PRITVORSKOM NADZORNIKU Policija okončala kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji i koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu proveli su kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno šestoro hrvatskih državljana, odnosno dvije muške osobe starosti 21 i 22 godine te četvoro mlađih punoljetnih muških osoba starosti od 19 i 20 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Javno poticanje na nasilje i mržnju’.

Naime, sumnja se da su se osumnjičene osobe zajedno s više drugih za sada nepoznatih osoba 11. lipnja 2020. godine oko 21 sati okupili na adresi u Zagrebu u Kustošijanskoj ulici, gdje je osumnjičena muška osoba starosti 21 godinu izradila transparent neprimjernog sadržaja, a koji tekst prema svom sadržaju poziva i potiče na netoleranciju, širi i potiče na nasilje i mržnju prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, nakon čega su razvili navedeni transparent te uz zapaljene baklje i glasno, također neprimjereno skandiranje, nastavili neprimjereno se ponašati, pritom narušavajući javni red i mir.

Takvo ponašanje izazvalo je negativne reakcije kod prisutnih građana koji su sporni događaj fotografirali i tako snimljene fotografije širili putem društvenih mreža i internetskih portala čime su postale dostupne široj javnosti, javljaju iz PU zagrebačke.

Zagreb, 130620.
Opcinski kazneni sud.
Uhiceni su pripadnici bad blue boysa radi promoviranja nacionalne mrznje na svojim transparentima.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ronald Gorsic / CROPIX

Uhićenje Bad Blue Boysa

 

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis “J..at ćemo srpske žene i djecu”, uz slovo ‘U’ koje je pretvoreno u ustaški simbol.

<img src="https://www.jutarnji.hr/incoming/000_1tb7nujpg/10398184/ALTERNATES/FREE_380/000_1TB7NU.jpg" data-variant="FREE" data-src-template="https://www.jutarnji.hr/incoming/000_1tb7nujpg/10398184/BINARY/thumbnail/000_1TB7NU.jpg" data-proxy-image data-proxy-width alt="EDITORS NOTE: Graphic content / Picutre taken on June 11, 2020, in Zagreb, Croatia, shows an offensive anti-Serb banner displayed by

Izvor vijesti

Slični postovi: