Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

SINDIKATI NE SKRIVAJU OPTIMIZAM ‘Potpisi nam još uvijek stižu u središnjicu, blizu smo brojci od 700.000, ovo je jasan signal Vladi’

“Prebrojavamo potpise, još nam stižu u središnjicu. Približavamo se brojci od 700.000 prikupljenih potpisa. Za 10 do 15 dana Saboru predajemo sve potpise”, rekao je u utorak za N1 predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel.

Mladen Novosel očekuje da neće biti potrebno kompletno prebrojavanje potpisa te da će Hrvatski sabor donijeti datum o održavanju referenduma.

“Prebrojavamo potpise, još nam stižu u središnjicu. Približavamo se brojci od 700.000 prikupljenih potpisa. Za 10 do 15 dana Saboru predajemo sve potpise. Mi smo svoj cilj ispunili, a sva daljnja procedura je na Saboru”, kazao je Novosel.

“Hrvatski sabor uvijek može zatražiti pitanje ustavnosti. U pripremi ove inicijative savjetovali smo se s brojnim pravnim stručnjacima da uklonimo i najmanju mogućnost da Ustavni sud ocijeni referendumsko pitanje neustavnim. Očekujemo da će referendumsko pitanje Ustavni sud ocjeniti ustavnim. Ja duboko vjerujem da je ovaj broj potpisa jasan signal Vladi da moraju respektirati volju građana i sigurno bi bilo najpoštenije da hrvatski građani odluče za sebe. Bez obzira što je hrvatska Vlada obećala, prioritet bi trebali biti hrvatski građani”, kazao je Mladen Novosel.

Novosel se osvrnuo i na prethodne dvije referendumske inicijative za koje su prikupljali potpise.

“Ako se pozivaju na naše prethodne inicijative, tada je Vlada povukla zakonske prijedloge. Sada bi Vlada morala mijenjati svoj zakon i neovisno o tome najpoštenije je da hrvatski građani sami odluče o svojoj sudbini. Mi očekujemo da neće biti potrebno potpuno prebrojavanje i da će hrvatski Sabor odluku o datumu održavanja referenduma te očekujemo da hrvatski građani izađu na referendum i zaokruže za”, izjavio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: