Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Sinjske škole slušaju HZJZ, a ne Bulja

Učenici, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Sinju, danas su ipak nosili maske. Ravnatelji su odlučili zanemariti preporuku lokalnog Stožera, koji je na prijedlog gradonačelnika Mire Bulja – ukinuo obvezu nošenja maski u školama. 

Nakon što je jučer na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja načelnik tamošnjeg stožera donio odluku o ukidanju obveze nošenja maski u školama za učenike i nastavnike – danas su svi hladne glave objasnili svoje pozicije, ali i stajalište o tom prijedlogu.

– Mi smo jedna ozbiljna škola i držimo se svih mjera koje su nam preporučene, odnosno kojih se trebamo držati. Mjere uopće nisu preporuka, mjere su zakon i mjera se trebamo držati. Donio ih je osnivač zajedno s HZJZ-om. Te mjere nas štite, one nas čuvaju, čuvaju zdravlje djece i dok je god tako mi ćemo se držati maski, izjavio je Stipe Ivišić, ravnatelj Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića u Sinju.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj nezadovoljan i kaže da su ga zvali brojni roditelji.

– Rekli su da djeca imaju problem s disanjem, s nečistim maskama, da djeca zajedno jedu sendviče, dijele iste prostorije, igraju se vani, možete ići kod srednjih i osnovnih škola i vidjet ćete, rekao je gradonačelnik Bulj.

No nošenje maski u sinjskim školama, čini se, nije upitno, gradonačelnik za sve okrivljuje županiju.

– Ako im nije potreban lokalni stožer, ako im nije potreban gradonačelnik onda o čemu pričamo. Sramotan je pritisak županije prema ravnateljima, naglasio je Bulj.

Ravnatelji kažu – to nije točno. Županija jest osnivač škola, ali što nije realno – nije.

– Nažalost epidemiološka situacija nije dobra ni u gradu Sinju ni u županiji. Tko želi preuzeti na sebe taj rizik nenošenja maski – vjerojatno niti jedan ravnatelj, rekao je Marko Križanac, ravnatelj OŠ Marka Marulića u Sinju.

– On ima pravo davati prijedloge, ali nijedna škola nije prihvatila taj prijedlog niti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: