Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Situacija u Sisku dramatična, gradonačelnica u suzama

HTV-ov reporter Borko Brunović kazao je kako je pred Općom bolnicom Sisak dramatična situacija, te iz minute u minutu dolaze kola hitne pomoći s ranjenim osobama. Naglasio je kako je prisustvovao situaciji da je jedno malo dijete moralo biti odvezeno  jer u sisačkoj bolnici nema više adekvatne pomoći. MUP je objavio da su ukinute propusnice za Sisačko-moslavačku županiju.  

– U inkubatoru je odvezeno, nadam se na neko sigurnije mjesto, kazao je.

Brunović je rekao da osim vozila Hitne pomoći dolaze ispred bolnice i vatrogasci te donose unesrećene. Istaknuo je kako područje oko bolnice oblijetaju i helikopteri, te su došli i brojni volonteri.

HTV-ov reporter Borko Brunović poručio je kako je u Sisak došao i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je kazao da će se COVID bolesnici premjestiti u zagrebačku bolnicu Dubrava. Brunović je naglasio kako Petrinja i Sisak trebaju pomoć. 

Predsjednik Vatrogasne Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić kaže da ima ozlijeđenih i mrtvih, štete i i da je puno srušeno u Sisku.

– Petrinja i Glina su jako oštećeni. Vodi se briga o svakom čovjeku. Ovaj potres bio je jači nego što je bilo prije. Problem nam stvaraju privatni automobili, pa se teško kretati. Nude nam pomoć vatrogasci iz cijele Hrvatske, kazao je Brlečić.

Gradonačelnica Siska u suzama

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček javila se odmah nakon potresa u emisiju “Studio 4” te je kazala kako je stanje u Sisku dosta loše i da je udar bio puno jači nego onaj jučerašnji. Dodala je da su svi ljudi koji se se nalazili u zgradi gradske Uprave istrčali van i pola zgrade se urušilo.

➡️ Sisačka bolnica pretrpjela oštećenja


Naglasila je da je grad u jakom lošem stanju te su nastala velika oštećenja, ne rade ni telefonske linije. Ikić Baniček je kazala kako i sama ne može obaviti niti jedan poziv, ali nju

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: