Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Sjećanje na heroja Blagu Zadru

Autor: Zrinka Perić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

16. 10. 2020.   prije 49 minuta

Točno je 29 godina od pogibije jednog od najvećih heroja Domovinskog rata i simbola otpora Vukovara, general-bojnika Blage Zadre. Pod njegovim vodstvom uništeni su deseci srpskih tenkova i transportera zbog čega je Trpinjska cesta prozvana i grobljem tenkova
– Želim se zahvaliti svim ljudima koji 29 godina dolaze s nama zajedno podijeliti tugu, bol i ponos i jako nam to znači u ovim teškim trenucima i od srca im zahvaljujem, rekao je Tomislav Zadro, sin Blage Zadre.

– Složna braća kuću grade. Najlakše je razarati, treba nešto stvoriti, da ova mladost živi i da gleda nešto lijepo i hvala vam puno, rekla je Kata Zadro, supruga Blage Zadre.

– Danas 2020. godine životni stil, ideali i način na koji je general-bojnik Blago Zadro vidio Hrvatsku po mnogo čemu možemo primijeniti taj njegov životni stil i pristup, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

– Nalazim se na Trpinjskoj cesti gdje su ratne 1991. svi konci bili u rukama legendarnog zapovjednika Blage Zadre. Pod njegovim zapovijedanjem uništeni su deseci i deseci tenkova jer znao je Blago Zadro ako ovaj dio grada Vukovara padne u neprijateljske ruke gorjet će cijeli Vukovar, javila je podnevnom Dnevniku novinarka HRT-a Zrinka Perić.

– Nažalost na današnji dan nedaleko od ovog mjesta on je ubijen i tog se dana njegovi suborci nerado

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: