Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Skoko za Dnevnik HTV-a: U ovom trenutku nema apsolutnih pobjednika

U ovom trenutku nema apsolutnih pobjednika lokalnih izbora jer Hrvatska ima toliko općina, gradova i županija da si svatko može složiti neki pobjednički “dream team”, rekao je komunikacijski stručnjak Božo Skoko, gostujući u Dnevniku HTV-a. 

Božo Skoko je na pitanje postoje li pobjednici lokalnih izbora odgovorio kako Hrvatska ima toliko općina, gradova i županija da si svatko može složiti neki pobjednički “dream team”.

– Upravo zato je nezahvalno govoriti o apsolutnim pobjednicima čak i nakon drugog kruga kad će bit poznata ova prijeporna biračka mjesta. U ovom trenutku nema apsolutnih pobjednika, rekao je.

Rezultati HDZ-a i SDP-a

Smatra kako HDZ nema razloga za nezadovoljstvo.

– Povijesna pobjeda u Osijeku. Osijek se vraća HDZ-u kojega nikad nije imao. Sjajni niz dobrih rezultata u županijama gdje je HDZ ionako bio dominantan. HDZ-u su birači uputili oštru poruku tako da im protukandidati pušu za vrat ili je izjednačeno, što znači da se ne mogu oslanjati samo na staru slavu, da ne mogu samo birati kandidate očekujući da će ljudi glasovati za njih samo zato što su HDZ. Tu će morati bolje povesti računa o kadrovskoj politici, rekao je pa nastavio:

– Ovo što su dobili je sigurno uspjeh. Treba isto vidjeti rasplet sa Splitom. Ne treba isključiti potporu Željka Keruma i njegove stranke HDZ-u.

Komentirao je i rezultate SDP-a.

– Rezultat SDP-a pokazuje da nije samo stvar u Peđi Grbinu kao što nije bila samo stvar u Bernardiću. SDP ima kadrovsku krizu i krizu identiteta. Jednostavno se ne snalaze, ne daju dovoljno svježe ideje, ne daju ljudima razloge zašto bi glasali za njih. Neke utvrde na koje se pozivaju, nisu razlog za neko zadovoljstvo. SDP sigurno neće propasti, ali nastavi li ovako, na dobrom putu je da bude beznačajna stranka. Primjer Zagreba pokazuje kako je Možemo! zauzeo njihov prostor. SDP je s Bandićem bio

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: