Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Škola u Koprivnici nastavu počinje virtualno, 11 novozaraženih

Autor: Hina/HRT

05. 09. 2020.   prije 1 sat

Učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski prva će dva tjedna nastavu pratiti na daljinu, najavio je u subotu na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, a 11 je novozaraženih na području Županije.

Najnovije informacije pratite na www.hrt.hr/koronavirus!

U spomenutoj osnovnoj školi pet djelatnika školskoga tehničkog osoblja pozitivno je na koronavirus, a jedna prosvjetna radnica ima simptome i u samoizolaciji čeka testiranje.

U posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije registrirano je jedanaest novooboljelih, od kojih su šestero kontakti ranije pozitivnih osoba, dok se kod pet osoba još utvrđuje epidemiološki izvor zaraze.  Trenutačno je 36 oboljelih, 119 ih je u samoizolaciji, dok su na liječenju u koprivničkoj Općoj bolnici četiri osobe.  

Strože epidemiološke mjere i ograničenje okupljanja

Članovi stožera podsjetili su da od ponedjeljka 7. rujna, na snagu stupa i Odluka Stožera civilne zaštite RH  kojom je potvrđen prijedlog Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje te županije, a koje će biti na snazi idućih 30 dana.

– Njima će se ograničiti broj osoba na svadbenim svečanostima na stotinu i to zbog velikoga broja upita za održavanje svadbenih svečanosti osoba iz susjednih županija gdje je takva mjera već ranije uvedena. Također, u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: