Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

‘SLAB I PROMAŠEN POTEZ’ Udruga dopisnika Bijele kuće osudila uskraćivanje akreditacije novinaru CNN-a

Udruga dopisnika Bijele kuće (WHCA) nazvala je “slabim i promašenim” potezom odluku Bijele kuće da uskrati novinarsku akreditaciju CNN-ovu novinaru koji se verbalno sukobio s predsjednikom Donaldom Trumpom tijekom briefinga za novinare. 

Udruga je u priopćenju navela da se “oštro protivi” odluci Trumpove administracije da “kazni” Jima Acosta.

“Uskrata pristupa Bijeloj kući reakcija je koja nadilazi navodni prekršaj i neprihvatljiva je… Pozivamo Bijelu kuću da odmah povuče ovaj slab i promašen potez”, navela je udruga.

“Pozivamo sve one koji sumnjaju u to da je ova reakcija neproporcionalna navodnome prekršaju da pogledaju video događaja ranije tijekom dana”, navela je udruga.

Trump je napao novinara CNN-a Jima Acostu koji mu je postavljao pitanja vezano uz val migranata koji ide prema granici SAD-a nazvavši ga uz ostalo “groznom osobom”, a novinar mu je nastavio postavljati pitanja i onda kada ga je Trump pokušavao ušutkati tražeći da vrati mikrofon.   

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders poslije je optužila Acostu da je rukama zadržao mladu stažisticu u Bijeloj kući kako bi je spriječio da uzme mikrofon, što je novinar opovrgnuo.

CNN je osudio oduzimanje akreditacije novinaru te tv mreže. 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: