Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

SLASNI BISKVIT ZA NAJBOLJE KOLAČE: Ovom slatkom tijestu pridajete premalo pažnje, a nikako ne biste trebali!

Za početnike, navodimo dvije vrste biskvita. Bazni, koji se sastoji od jaja, šećera i brašna, te drugi, malo “gumastiji i pjenastiji”, s dodacima poput ulja, maslaca, mlijeka ili pak jogurta. Dobro će doći i razni dodaci za popravljanje okusa, poput vanilin šećera, limunove korice i cimeta. Bazni biskviti uglavnom služe kao podloga za lagane kreme. Oni su tanji, pjenasti, mekani i vrlo nježni. Oni su zapravo svojevrsni držač da se ostali sastojci ne raspadnu. Kod biskvita s dodacima je sasvim druga priča. On je malo čvršći, podatniji, može se reći i žilaviji, što je idealno za torte i kolače koji se dodatno obogaćuju voćem, kremama na bazi sira ili čokolade te kremama s dodatkom želatine.

Bundt Cake On Rustic Wooden Background

Getty Images/iStockphoto

 

Takve kreme su čvrste i teže, što zahtijeva čvršću podlogu kako prilikom serviranja ne bi došlo do okretanja kolača na tanjuru što baš i nije poželjno. Mnogi će pomisliti da nije potrebna neka filozofija za pripremu biskvita, malo je tu sastojaka, ubace se u posudu za miješanje, rasporedi po plehu za pečenje i tu je priči kraj. No, ta teorija baš ne drži vodu. Najprije: točno se pridržavajte uputa o količini sastojaka. Tu nema improvizacije, omjeri se moraju poštivati jer u protivnom rezultat neće biti zadovoljavajući. Jaja moraju biti sobne temperature. Obavezno se odvaja bjelanjak od žutanjka. Proces počinje miješanjem električnom miješalicom bjelanjka u čvrsti snijeg u koji dodajte malo soli. Snijeg ne mora biti jako čvrst jer će ga poslije biti teško sjediniti s ostalim sastojcima. Gotov snijeg ostavite sa strane.

<img src="https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/recepti/istock_000053725116_large.jpg/4108416/ALTERNATES/FREE_380/iStock_000053725116_Large.jpg" data-variant="FREE" data-src-template="https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/recepti/istock_000053725116_large.jpg/4108416/BINARY/thumbnail/iStock_000053725116_Large.jpg" data-proxy-image data-proxy-width alt="home baked gugelhupf with powdered sugar on brown paper and tea towel in

Izvor vijesti

Slični postovi: