Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Slovenija: 426 novozaraženih, 25 mrtvih, mjere ostaju

U Sloveniji su u zadnja 24 sata, uz smanjen opseg testiranja, potvrđena 426 nova slučaja koronavirusa,  od posljedica Covida-19 umrlo je 25  ljudi,  a sve dosadašnje restrikcije i mjere ostaju na snazi najmanje do kraja tjedna.

S 1720 PCR testova potvrđeno je 368 zaraza, što znači da je 21,4 posto nalaza bilo pozitivnih, te s 480 brzih antigenskih testova još 58 zaraza, uz 12,1 posto pozitivnih rezultata.

Broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno je 24.314, a prosječni broj zaraza u jednom danu za posljednjih sedam dana iznosi 1967.

➡️ Koronavirus – najnovije informacije
➡️ Čičin Šain za Dnevnik HTV-a: Rezultati Modernina cjepiva ulijevaju optimizam

Premda je broj hospitaliziranih Covid pacijenata zadnjih dana stabilan, još uvijek je velik broj dnevno zaraženih, a vlada Janeza Janše poručila je da sve restrikcije koje su uvedene ostaju na snazi najmanje do kraja tjedna, vjerojatno i duže, te da bi eventualno moglo doći samo do “otvaranja” nastave u učionicama, ali samo za učenike prvih triju razreda osnovne škole.

U bolnicama je trenutno 1192 oboljelih od Covida-19, od čega ih je 202 na odjelima intenzivne njege, a s umrlima u zadnja 24 sata ukupan broj fatalnih ishoda bolesti od početka epidemije povećao se, prema evidenciji ministarstva zdravstva, na 2998.

Slovenska vlada najavila je početak opsežne kampanje osvješćivanja populacije o potrebi cijepljenja, a epidemiologinja Mateja Logar iz ljubljanskog UKC-a kazala je da vjeruje kako će u činjenicu da je cjepivo sigurno ljude uvjeriti i uspješan dosadašnji tijek cijepljenja zdravstvenog osoblja.

Vlada namjerava sredinom tjedna objaviti plan cijepljenja u prva dva mjeseca ove godine, a mediji navode da je predviđeno da se u prvoj fazi cijepe osobe starije od 80 godina koje nisu u institucijama, odnosno domovima za starije.

Kako prenose mediji, u prvoj će fazi za cijepljenje populacije te starosti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: