Subota, 13 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Slovenska komisija odobrila prekid trudnoće, Mirela pozvana na Rebro

Slovenska komisija odobrila je prekid trudnoće Mireli Čavajdi, potvrđeno je HRT-u. 

Mirela Čavajda pozvana je na dodatne preglede u KBC Zagreb, potvrdila je odvjetnica Vanja Jurić. HRT neslužbeno doznaje kako će ponovno napraviti magnetsku rezonancu. 

Podsjetimo, Čavajdi je u šestom mjesecu trudnoće rečeno da nosi dijete s malignim tumorom na mozgu. Na redovitom ginekološkom pregledu ustanovljeno da je mogućnost da dijete preživi mala, a i da će ako bude rođeno – imati tjelesna, odnosno mentalna oštećenja.

Mirela tvrdi kako joj nakon dijagnoze nekoliko liječnika u više bolnica – uopće nije reklo da ima pravo na Komisiju koja u takvim slučajevima može donijeti odluku o prekidu trudnoće, kao i to da su joj govorili da je prekid trudnoće u njezinu slučaju nezakonit. 

Na pitanje hoće li otići u Sloveniju, kamo inače hrvatski ginekolozi upućuju pacijentice u sličnim situacijama, odvjetnica Jurić kazala je da će Mirela do zadnjeg trenutka čekati u Hrvatskoj rezultate drugostupanjske komisije i nakon toga odlučiti.

Odbije li Čavajdu i drugostupanjsko etičko povjerenstvo u Hrvatskoj, ne postoji nikakva pravna dilema da se problem može riješiti u Sloveniji, poručuje odvjetnica Mirele Čavajde.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: