Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Smrt Mateja Periša nije posljedica nasilja

Smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) nije posljedica nasilja i kaznenog djela, ali su toksikološke analize pokazale prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina, etil-alkohola i kokaina, priopćilo je Više javno tužiteljstvo u Beogradu, a prenose u utorak službeni mediji u Beogradu.

Tužiteljstvo je, kako se navodi, to priopćilo imajući u vidu sve okolnosti od nestanka Mateja Periša u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine do pronalaska njegova tijela 18. svibnja u reci Dunav, kod Ade Huje nizvodno od Beograda.

Tijelo je, kako se navodi, “zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promjena”.

Prema neslužbenim saznanjima agencije Hina, rezultati toksikološke analize dosad nisu službeno dostavljeni Veleposlanstvu RH u Beogradu.

Sve okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koje su prije nestanka bile u njegovu društvu, uz sve provjere i obdukcijski nalaz, ne ukazuju da je smrt dvadesetsedmogodišnjeg Splićanina povezana s bilo kojim vidom nasilja, navedeno je u priopćenju na koje se pozivaju RTS i Tanjug.

Obdukcijom koju je, po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu, konstatirano je da na tijelu Mateja Periša nema ozljeda kostiju glave, vrata, trupa, ni udova.

– Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza pokazali su prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose su identificirani kokain i benzoilekgonin u tragovima, navedeno je u priopćenju koje prenose Radio-televizija Srbije, agencija Tanjug i portali beogradskih medija.

Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika-specijalista sudske medicine.

U priopćenju se podsjeća da su pripadnici MUP-a Srbije od trenutka prijave nestanka intenzivno tragali za Perišem i poduzimali sve mjere i radnje u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli nestalog Splićanina i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti njegova nestanka.

U potrazi za Matejom Perišem bili su angažirani policajci PU za grad Beograd, Ronilačke postrojbe Žandarmerije MUP-a Srbije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: