Srijeda, 17 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Smrtonosna mećava povećala broj žrtava i paralizirala Buffalo

Smrtonosna mećava paralizirala je na Božić Buffalo, u američkoj saveznoj državi New York. Mnogi vozači zarobljeni su na cestama u svojim automobilima, a tisuće domova ostale su bez struje. Najmanje je 36 osoba poginulo u zimskoj oluji koja je pogodila veći dio SAD-a.

Najmanje 30 ljudi poginulo je u incidentima povezanim s vremenskim neprilikama u SAD-u, prema podacima NBC Newsa, otkako je hladni val zahvatio veći dio zemlje. Snijeg, led i snažan olujni vjetar zahvatili su područje Velikih jezera prošli tjedan.

CNN je izvijestio o najmanje 36 smrtnih slučajeva uzrokovanih vremenskim nepogodama.

Najviše je stradalih oko Buffala, na rubu jezera Erie u zapadnom New Yorku. Velika hladnoća i obilan snijeg zahvatili su to područje tijekom blagdanskog vikenda.

Izvršni direktor okruga Erie Mark Poloncarz rekao je da se potvrđeni broj mrtvih zbog oluje u nedjelju popeo na 12, budući da su još tri smrti zabilježene protekle noći u regiji Buffala.

Posljednje žrtve pronađene su u automobilima i snježnim nanosima, rekao je Poloncarz, dodajući da bi broj mrtvih mogao rasti.

Unatoč zabrani vožnje koja je uvedena u petak, stotine vozača u okrugu Erie ostale su zaglavljene u svojim automobilima tijekom vikenda, a pripadnici Nacionalne garde pozvani su u pomoć u spašavanju koje otežava visokog snijeg, rekao je Poloncarz.

– Ovo je Božić kakvom se nitko nije nadao, moja najdublja sućut obiteljima koje su izgubile najmilije, rekao je Poloncarz.

Policijska uprava Buffala objavila je poziv građanima za pomoć u potrazi i spašavanju. 

Christina Klaffka, 39-godišnja stanovnica North Buffala, gledala je kako oluja nosi crjepove s krova susjedne kuće i slušala kako joj prozori zveckaju od “vjetrova poput uragana”.

U subotu navečer ostala je bez struje zajedno s cijelim susjedstvom, a u nedjelju ujutro još je nije bilo.

– TV mi je stalno treperio dok sam pokušavala gledati utakmicu Buffalo Billsa i Chicago Bearsa. Nestalo mi je struje ubrzo nakon treće

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: