Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Španjolci opuštanjem za blagdane vratili koronu na ulice

Autor: HRT/Hina/D.D.

11. 01. 2021.   prije 3 sata

Španjolci su se previše opustili tijekom Božićnih blagdana družeći se s rodbinom i prijateljima pa se koronavirus nanovo proširio zemljom, izvijestilo je u ponedjeljak navečer španjolsko ministarstvo zdravstva.

➡️ Madrid zameten snijegom kakav se ne pamti
➡️ Njemačka: počinje isporuka cjepiva Moderne, stupaju na snagu strože mjere
➡️ Slovenija: 426 novozaraženih, 25 mrtvih, mjere ostaju

Dijagnoza Covida-19 je u posljednja dva tjedna porasla s 350 na 435 osoba na 100.000 stanovnika. Zauzetost odjela intenzivne njege, gdje su pacijenti na respiratorima, povećala se s 24 na 26.

– Možda smo se zabavili više nego smo trebali. Sada moramo prihvatiti ono što slijedi, izjavio je šef zdravstvene službe Fernando Simón na konferenciji za medije.

Madrid je u ponedjeljak stavio u karantenu neke četvrti u kojima živi ukupno 1,2 milijuna stanovnika. Objavljena je u javnosti karta grada s uputama do kuda građani tih kvartova smiju ići. Za prelazak “granice” potrebna im je potvrda poput one s posla kojom se opravdava izlazak ukoliko ih zaustavi policija.

Španjolski grad na afričkom sjeveru Ceuta također se zatvorila a u srijedu će to učiniti i Baskija na sjeveru jer je broj novozaraženih premašio 500 na 100.000 stanovnika.

Tijekom

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: