Četvrtak, 30 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Spašen mladić koji je jučer nestao kod Trstenika

Završena je potraga za dvojicom njemačkih državljana koji su katamaranom na napuhavanje isplovili iz uvale Jakišnica na Pagu, a bura ih nosila prema otočiću Trsteniku, prvi je pronađen u petak popodne kod Velog Lošinja, a drugi je doplivao do obale i u subotu se javio lošinjskoj policiji.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u subotu su izvjestili da je posada policijskog plovila sudjelovala u traganju za dvojicom njemačkih državaljana, koje koordinira Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), a sudjelovala su i plovila Lučke kapetanije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Posada policijskog plovila pronašla je katamaran na napuhavanje i 59-godišnjeg njemačkog državljanina u petak oko 17,30 sati između otočića Oruda i Velog Lošinja.

Od njega su saznali da je drugi njemački državljanin, 23-trogodišnjak, skočio u more za veslom koje je im je ispalo, a potom ih je razdvojio jak vjetar. Nakon što su spašenog muškarca s katamaranom doteglili do obale, nastavljeno je traganje za mladićem, a prekinuto je u večernjim satima.

No, mladić je jutros oko četiri sata došao u lošinjsku policiju – odjeven u ronilačko odijelo, s prslukom za spašavanje i veslom, nakon što je uspio doplivati do obale kod Maloga Lošinja.

Apel građanima i turistima 
Iako je traganje uspješno okončano, a osobe za kojima se tragalo nisu ozlijeđene, iz pomorske policije apeliraju na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru.

Iz policije su izvijestili o još jednom spašavanju na moru – spašen je njemački državljanin, 66-godišnjak, koji se na dasci za surfanje uputio iz uvale Pogana na Cresu.

Nakon što je u petak oko 14 sati zaprimljena dojava da je surfer pao u more, a bura ga nosi dalje od

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: