Nedjelja, 17 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

Spavaća soba iza stakla i kuhinja sa šankom

Apartman s fotografija savršen je primjer kako izvući maksimum iz malo kvadrata. Projektiranje modernog i udobnog prostora na površini od samo 48 četvornih metara, koji mora uključivati garderobu, dnevni boravak i spavaću sobu, nije lak zadatak. No zahvaljujući dobrom planiranju i pametnim dizajnerskim rješenjima, dizajneri iz YUCUBEDESIGN studija, uspjeli su ostvariti sve zahtjeve klijenata i to sa stilom. 

 

 

Dizajneri iz ureda u Sankt Peterburgu napravili su za svoju klijenticu, studenticu, apartman transformer, koji se iz idealne zabave bez ikakvog problema pretvara u ugodno gnijezdo.

 

Zajednički se prostor sastoji od dvije prostorije koje su odvojene kliznom stijenom. Prva je dnevni boravak u kombinaciji sa spavaćom sobom. Prostor spavaće sobe odvojen je staklenom disperzijom s autorovim otiskom koja služi kao funkcionalno razgraničenje, ali i kao svojevrsni umjetnički objekt koji podržava središnju temu cjelokupnog uređenja.

 

Drugo područje je kuhinja, koja može igrati ulogu blagovaonice i dnevnog boravka – šank za blagovanje, a kauč se u kutu može pretvoriti u dodatni ležaj. Kuhinja i salon povezani su zajedničkom shemom boja i percipiraju se kao jedinstvena cjelina, kada su klizna vrata između njih otvorena.

 

Skladišnu funkciju obavlja garderoba pored spavaće sobe, ispred odjeće su zatvoreni moduli i rešetke. U kuhinji skladišni dio zauzima minimalno prostora – dizajneri nisu ukrasili prazan zid zidnim ormarićima, već ručno izrađenim crtežima na temu života u šumi.

Izvor: lovi-moment.com.ua

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: