Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Spektakularno uhićenje članova zločinačke organizacije, MUP objavio video

USKOK je objavio detalje vezane za veliku policijsku akciju u kojoj je uhićeno osam osoba zbog sumnje u počinjenje više teških kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja. USKOK je sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv petorice okrivljenika, dok su preostali okrivljenici prije lišeni slobode u drugim predmetima. MUP je na You Tubeu objavio video uhićenja. 

Podsjetimo, u pretrazi tijekom akcije pronađeni su oružje i eksplozivne naprave, digitalne vage i razne droge, novac u raznim valutama, skupocjeni satovi, uređaji za lociranje i ometanje signala, elektrošokeri te nekoliko osobnih vozila visoke klase.

Naručitelji ubojstava, krijumčari droge…

Prema pisanju medija, riječ je o skupini koja se sumnjiči da je unazad nekoliko godina diljem Zagreba postavljala eksplozivne naprave, naručivala ubojstva i bavila se trgovanjem narkotika. Mediji dodaju kako se neke od osumnjičenika tereti da su u svibnju postavili i aktivirali eksplozivnu napravu na zagrebačkom Laništu, ispred stana u kojem je živjela obitelj Uskokovog okrivljenika Tomislava Sučića (37). U eksploziji je ozlijeđena Sučićeva supruga, a oštećeno je devet stanova i dizalo.

Sučić je uhićen u srpnju 2019. godine u akciji policije i Uskoka kodnog imena Tebra, zajedno s Tomislavom Sabljom i Đorđem Vuletićem, poznatog iz postupka protiv tzv. zločinačke organizacije. Uskok tereti Sučića i Sablju da su od 2016. do 2019. organizirali krijumčarenje 15,7 tona marihuane i 1,3 kilograma kokaina u Hrvatsku iz Albanije. Pritom su, tvrdi Uskok, njih dvojica te ostalih 18 osumnjičenika zaradili oko 85 milijuna kuna.

Priopćenje USKOK-a 

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv osmorice hrvatskih državljana (1991., 1985., 1990., 1996., 1973., 1977., 1991., 1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te pokušaja teškog ubojstva, poticanja na teško ubojstvo, pomaganja u teškom ubojstvu, teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, sve počinjeno u

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: