Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Split : Obavljen policijski nadzor 427 objekata, dvije kazne po pet tisuća kuna

Autor: V.K./Hina

12. 12. 2020.   prije 1 sat

Na području Splitsko-dalmatinske županije policija je u posljednja 24 sata obavila nadzor rada 427 objekata radi provjere poštivanja epidemioloških mjera, a dvije su osobe kažnjene s po pet tisuća kuna zbog kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

➡️ Koronavirus – nove informacije

Kako su izvijestili iz splitske policije, u petak oko 18.15 sati na adresi Boktuljin put u Splitu u zatvorenoj prostoriji zatečen je 53-godišnji vlasnik objekta i još 30 osoba koji su postupali suprotno odluci Stožera o ograničenju  privatnih okupljanja na najviše 10 osoba, zbog suzbijanja širenja zaraze koronavirusom.

Vlasniku objekta izdan je prekršajni nalog te je kažnjen s pet tisuća kuna.
Sve zatečene osobe sankcionirane su zbog nekorištenja medicinskih maski – izdana su četiri obvezna prekršajna naloga, a za 27 osoba izdano je upozorenje sukladno Prekršajnom zakonu.

Prilikom  postupanja policijskih službenika jedan je muškarac izišao iz objekta i sjeo u vozilo te se, unatoč upozorenju policije da zbog alkoholiziranosti ne kreće, počeo udaljavati. Zaustavljen je i sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a  izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1.65 g/kg.

Jedna je osoba zatečena bez osobne iskaznice te joj je izdan prekršajni nalog. Pola sata iza ponoći policija je, postupajući po dojavi, u Studentskom domu u  Spinutskoj ulici u

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: