Srijeda, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Split pred novim izborima? HDZ najavljuje ostavku devet vijećnika

Najava ostavke gradonačelnika Splita Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića podijelila je gradske vijećnike, dok jedni to drže razumnom odlukom, drugi se “boje” pobjede HDZ- a i Željka Keruma, a Vice Mihanović (HDZ) najavljuje ostavku devet vijećnika te stranke.

Za Josipa Markotića (Most) odluka gradonačelnika je očekivana i jedina razumna, jer bi svaka druga bila produženje agonije u koju su se svi doveli pa su grad, Gradsko vijeće i cijela javnost postali taoci te situacije.

– Po nama u Mostu, najkorektnije, najpoštenije i najodgovornije je prema biračima da idemo svi skupa na izbore, neka se svi testiramo, a birači će reći što misle. Neka oni kažu tko je za ovo odgovoran i neka ga kazne. Pozdravljamo tu odluku i idemo vidjeti što kažu birači, rekao je Markotić.

Davor Matijević (SDP) pak smatra da je to veliki rizik jer se na izbore ide niti nakon godinu dana . Novi izbori će po njemu koštati, a s druge strane grad će biti “paraliziran” tri do četiri mjeseca. Drži kako je u svemu i rizik da vlast ponovno osvoji HDZ i Željko Kerum jer će izlaznost biti puno manja.

– Mislim da je to veliki rizik koji je gradonačelnik preuzeo na sebe, a vidjet ćemo sutra na presici što će tamo točno reći. Ako svi partneri traže razgovor s tobom, a ti ga izbjegavaš onda definitivno nije nešto u redu u komunikaciji. Simptomatično je i to da su mu svi partneri okrenuli leđa, poručio je Matijević.

Do komentara Željka Keruma (HGS) Hina nije mogla doći jer je njegova linija stalno bila zauzeta.

Mihanović: Ako Puljak i Ivošević podnesu ostavke i devet vijećnika HDZ-a daju ostavke

HDZ-ov gradski vijećnik Vice Mihanović za najavljene ostavke i nove izbor kaže da su jedino rješenje.

– Ako Puljak i Ivošević podnesu ostavke onda će devet HDZ-ovih vijećnika u

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: