Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

SRPSKA VLADA TEŠKO OPTUŽILA SERGEJA TRIFUNOVIĆA Tražit će kontrolu trošenja novca za bolesnu djecu, popularni glumac žestoko im odgovorio

Nakon što je ministar zdravstva Zlatibor Lončar najavio u Skupštini Srbije da će tražiti kontrolu trošenja novca u fondaciji glumca Sergeja Trifunovića, Trifunović je odgovorio da to jedva čeka.

Popularnost na društvenim mrežama Trifunović koristi za kritiziranje vlasti u Srbiji, a taj se glas jako čuje pokraj smrvljene opozicije i slabašnih nezavisnih medija. Prije desetak dana preko tabloida su ga optužili za malverzacije novcem koje preko SMS-a fondacije Podrži život skuplja za liječenje bolesne djece. Jedina kriva stvar koju mogu naći je “jedna slika koja visi ukrivo”, poručuje Trifunović.

Iz fondacije su objavili da su u skladu sa zakonom uložili 15,5 milijuna dinara, odnosno oko 131.000 eura u investicijski fond Ilirika kako bi zaradili. Uloženo u svakom trenutku mogu povući, kako zahtijevaju potrebe oboljelih mališana. Dosad su, ističu, tako zaradili 500.000 dinara (4220 eura).

Fondacija ni na koji način nije povrijedila zakon, demantirali su, nije se “kockala” sredstvima, nije radila “zloupotrebu”, nije izišla izvan okvira humanih ciljeva radi kojih je osnovana niti je na bilo koji način “prevarila” donatore i roditelje, a svaki prikupljeni iznos može se transparentno provjeriti. Trifunović kaže da je posljedica napada na njega to da posljednjih deset dana fondacija ima više uplata nego ikad.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: