Četvrtak, 23 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

STARE RECEPTURE: Bili smo u splitskoj konobi Otprilike ovako, a otkrili su nam i dva preukusna recepta!

snima: Mario Kučera

Splitska konoba u kojoj se za spizu brinu isključivo članovi obitelji Grabovac otvorena je prije nešto više od dvije godine, a od samog početka prikuplja simpatije kako domaćih tako i stranih gostiju. Provjerena i kvalitetna namirnica je imperativ, a svoju filozofiju zdušno prenose i majka Nataša, kćer Lucija i “glava kuće” Davor poznatiji po svom nadimku – Graba.

Mario Kučera

Mario Kučera

 

Jede se ono što je taj dan friško, ono što se našlo na pazaru ili se zaplelo u mreže bilo da se radi o tuni ili inćunima svakoj namirnici pristupaju s istim poštovanjem. Na našem posljednjem druženju guštali smo u Natašinom divnom sauru od tune i vrućim fritulama pa ih zamolili za recepte kako bi isto ili bar slično mogli prirediti u svoja četiri zida.

Mario Kučera

 

Mario Kučera

 

Osim provjerenih prodavača na pazaru, obitelj i sama uzgaja povrće, suše ribu i dime meso, a izuzetni su i njihovi suhomesnati proizvodi na koje je Graba osobito ponosan. Ništa ovdje nije pripremljeno kraćim putem, već sve po starim ricetama i na lagano.

Mario Kučera

Za vinsku pratnju pobrinula se Manuela Maras. Zanimljivo je istaknuti kad smo se već dotaknuli vinske kapljice kako se odnedavno okušao i u vlastitoj proizvodnji pjenušavih vina, a finalni proizvod ugodno

Izvor vijesti

Slični postovi: