Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Stefančuk zahvalan na obuci ukrajinskih vojnika: “To je vrlo vrijedna pomoć”

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk danas je u intervjuu za središnji HTV-ov Dnevnik izrazio zahvalnost Hrvatskoj i ostalim zemljama koje su načelno pristale obučavati ukrajinske borce na svojem teritoriju. Rekao je da je riječ o vrlo vrijednoj pomoći za Ukrajinu, koja je pogođena ruskom agresijom.

– To je zaista vrlo vrijedna pomoć u ovoj situaciji za Ukrajinu jer Ukrajina treba ne samo naoružanje nego i spremnost ukrajinskih vojnika da mogu zaista stručno koristiti tu tehniku. Zato ću biti iznimno zahvalan Hrvatskoj i svim ostalim zemljama koje pomažu u tome jer to je naš zajednički ulog u borbu protiv barbara, rekao je predsjednik Vrhovne Rade.

Stefančuk, koji je u Zagreb stigao na prvi parlamentarni samit Krimske platforme, rekao je da se radi o iznimnom događaju za Ukrajinu.

– Prije svega očekujemo da će ljudi koji će doći na samit govoriti o svjetskoj sigurnosti na primjeru Krima. Nadam se da ćemo naći načina kako vratiti red i u Krim, a samim time i u svijet, rekao je Stefančuk. 

Na samitu će biti i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi. Stefančuk je rekao da ju je pozvao još dok je bio u Berlinu na samitu G7 te da je ona odmah pristala. Dodao je da će se njih dvoje nesumnjivo sastati i odvojeno.

Što se tiče ruske agresije na Ukrajinu, Stefančuk je rekao da Rusija ne može dobiti prednost na vojnom bojištu i počinje vršiti terorizam protiv ukrajinskog civilnog stanovništva.

– Moramo na odgovarajući način odgovoriti na takvu terorističku djelatnost Ruske Federacije i upravo o tome govorit ćemo i na Krimskoj platformi, rekao je Stefančuk.

Rekao je i da nema mjesta u Ukrajini u koje nije došao rat.

Stefančuk je izrazio zadovoljstvo svojim boravkom u Zagrebu, rekavši da u gradu vidi mnogo ukrajinskih zastava i čuje riječi podrške. Dodao je da komunicira s Ukrajincima koji se

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: