Nedjelja, 3 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

Štimac: Remonti MiG-ova rade se redovno, otkazi su mogući i kod nove tehnike

Bivši zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, umirovljeni general-bojnik Josip Štimac rekao je u središnjem Dnevniku HTV-a da se proces prizemljenja MIG-ova ne može ubrzati jer postoje procedure. Smatra da su MIG-ovi sigurni jer su remonti redoviti.

Rekao je kako sumnja da je bilo propusta prije samog leta MIG-a. Naglašava da se prije svakog leta obavljaju rutinski pregledi, a na svakogm avionu rade se 50-satni pregledi, 100-satni pregledi.

– Pilot se katapultira ako mu stane motor, ne može više upravljati. Svi slučajevi su razrađeni, postoje procedure i na vrijeme se donosi odluka o katapultiranju, rekao je Štimac.

Na pitanje koliko vremena pilot ima za odluku o katapultiranju, rekao je da sve ovisi o okolnostima.

– Perišin kada je bio u akciji Bljesak vjerojatno je za odluku imao djeliće sekunde. Vjerujem da su u ovom slučaju imali dovoljno vremena da odluče iskočiti jer postoje procedure. Samo iskakanje je dosta stresno iako je postupak jednostavan. Opterećenje prilikom iskakanja je i do 28 G – to je vrlo visoko iako kratkotrajno opterećenje. Sigurno se gubi svijest, a poslije trebate doskočiti i pogledati gdje ste, rekao je Štimac.

Napominje da u takvim slučajevima najčešće stradaju kralješci.

Treba li ubrzati proces prizemljenja MiG-ova koji bi trebao završiti do 2024.?

– Proces se sigurno ne može ubrzati jer postoje procedure. Morate imati tehničku učionicu za pilote i tehničare, moraju se pripremiti avioni i nema prečaca, sve mora ići prema planu, rekao je.

Resursi zrakoplova koji istječu

MiG-21 može raditi 10 godina bez generalnog remonta ili 1000 sati – ovisno o tome što prije dođe, kazao je Štimac.

“MiG-ovi nisu opasni”

– Oni su i dalje kakvi su bili, nema govora da su opasni. Redovito se rade remonti. Motori se rade zasebno i kvarovi motora su mogući i kod najnovije tehnike, rekao je.