Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Stipendistima nude do 3000 kuna mjesečno, a na kraju i posao

Za osječku IT tvrtku MONO znaju u cijelom svijetu. Primili su i nagradu “Zlatna bilanca” za najuspješnije poduzeće u pandemijskoj 2020. godini. Do kvalitetnih kadrova specifičnih znanja nije lako doći pa su pokrenuli vlastiti natječaj za stipendije.

Ovdje nastaju sve vrste softverskih sustava za svjetski poznate klijente. U beskrajnim redovima računalnog koda usluge su za američke banke, medicinske i farmaceutske tvrtke ili gigante u svjetskom transportu i građevini. Za tako ozbiljan posao potrebno je ozbiljno znanje. Tvrtka kadar stvara stipendijama.

– Definitivno jedan od najkvalitetnijih načina. Doduše, traži jako puno vremena, kao što znate, u pitanju su godine, ali na kraju dolazimo do vrhunskog kadra, rekao je Denis Sušac, direktor tvrtke.

Stipendistima nude do 3000 kuna mjesečno tijekom cijele godine, uz mentorstvo i stručnu praksu, a na kraju i posao.

– Na naš natječaj se mogu prijaviti studenti 2. i 3. godine preddiplomskog te 1. i 2. diplomskog studija Odjela za matematiku i FERIT-a iz Osijeka, ali i svih drugih srodnih studijskih programa u području računarstva izvan Osijeka, dakle na razini cijele Hrvatske, rekla je Jasenka Pejaković, voditeljica marketinga.

Studenti mnogo nauče na fakultetu, kažu u ovoj tvrtki, no to znanje potrebno je ispolirati i nadograditi.

– Stipendisti rade na jednom projektnom zadatku, to je jedan manji projektni zadatak unutar tehnologija koje koristimo unutar tvrtke, rekla je Jelena Tufeković, tehnička edukatorica.

A među spremnima je i Matija, kojem je stipendija olakšala studiranje.

– Nisam se morao brinuti o financijama nego pobrinuti se da što bolje rješavam fakultetske obaveze i sada evo kada sam završio fakultet, napokon krećem i sa radom u MONU, navodi Matija Patajac

Nakon godina podstanarstva u nekoliko objekata i u skučenom prostoru za rad, tvrtka se sljedećeg mjeseca seli u vlastitu zgradu u osječkom IT parku.

– Trenutno imamo circa 120 zaposlenih, a kapacitet zgrade je 150, znači to bi bio neki maksimum

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: