Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

ŠTO SADA OČEKUJE IVICU TODORIĆA Kada bi mogao biti izručen, kako će to izgledati i što nakon toga: Čim stupi na hrvatsko tlo, vode ga u Remetinec

Izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj trebalo bi se dogoditi u roku od desetak dana, iako je Todorić po izlasku iz sudnice kazao da ima pravo na još jednu žalbu te dodao da očekuje kako će biti izručen kroz 25 dana.

Taj postupak sad u Britaniji preuzima National Crime Agency te dalje sve ovisi o tome kako će se Britanija i Hrvatska dogovoriti oko samog procesa izručenja. Moguće je da hrvatska strana Todorića preuzme u Londonu, a i obrnuto, da ga britanska strana doprati do aerodroma u Hrvatskoj.

Uglavnom, trošak izručenja snosi hrvatska strana.

Čim bude predan hrvatskim vlastima, okrivljeni Ivica Todorić biti će izravno odveden u Okružni zatvor Zagreb u Remetincu jer je protiv njega na snazi rješenje nadležnog suca istrage zagrebačkog Županijskog suda od prošle godine, kojim mu je određen istražni zatvor. Sljedeća adresa na koju bi Todorić trebao biti odveden je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, koje protiv njega vodi kazneni postupak.

Očekuje se da bi Todorić već u prvim danima svoga boravka u Hrvatskoj mogao biti doveden na tzv. prvo ispitivanje u prostorije tužiteljstva, smještenog u zgradi Zagrepčanke na Savskoj cesti, gdje će imati priliku iznijeti svoju obranu, odnosno očitovati se o optužbama.

Spomenuto tužiteljstvo protiv Ivice Todorića pokrenulo je do sada dvije zasebne istrage. Osnovnom istragom pokrenutom u listopadnu prošle godine, uz Ivicu Todorića, obuhvaćeni su i njegovi sinovi Ante i Ivan, zet Hrvoje Balent, te njihovi bivši suradnici u samom vrhu Agrokora Ivica Crnjac, Ljerka Puljić, Piruška Canjuga, Tomislav Lučić, Damir Kuštrak, Ivica Sertić, Mislav Galić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić te Agrokorovi prijašnji revizori iz Baker Tillyja, Olivio Discordia i Sanja Hrstić. Tužiteljstvo ih tereti za kaznena djela zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službenih isprava i povredu obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: