Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

STRAŠNA TRAGEDIJA NAKON VJENČANJA Limuzina koja je vozila svatove velikom se brzinom zabila u pješake, poginulo čak 20 ljudi

Dvadeset osoba smrtno je stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala limuzina u kojoj su, prema izvještajima dijela medija, bili svatovi.
Tragedija se dogodila na križanju u gradiću Schoharie od 3000 stanovnika u saveznoj državi New York, 200 kilometara sjeverno od grada New Yorka

Prema iskazima svjedoka, limuzina se velikom brzinom zabila u pješake, među kojima je mnogo poginulih. Do nesreće je došlo u subotu oko 14 sati, a policija je nakon blokade tog područja raščistila cestu u nedjelju oko 4 sata ujutro. Uzrok nesreće službeno još nije poznat, kao ni identitet žrtava.

 

Šef policije Richard O’Brien izjavio je da nekoliko policijskih ekipa istražuje udes, ali je policija odmah nakon nesreće objavila da je riječ o “više žrtava”.  O’Brien je otkrio da je policija uposlila i drona i ekipu za facijalnu identifikaciju te je otkriven stravičan broj žrtava. “U limuzini su bili svatovi”, objavio je lokalni dnevnik The Albany Times-Union in New York, no to nije odmah službeno potvrđeno.

Bridey Finnagen, koji živi blizu mjesta nesreće, izjavio je za ABC News da je čuo glasan udarac te potrčao na ulazna vrata kako bi saznao što se dogodilo. “Vidio sam veliki kombi, vrlo neobičan prizor za Schoharie, u grmlju. Vozilo je bilo uništeno i udarilo je u stablo. Čulo se vrištanje, a ljudi su se okupili na obližnjem parkingu”, rekao je Finnagen. Oni koji su prvi stigli na mjesto nesreće pokušali su razbiti prozore kako bi unesrećene izvukli iz vozila.

 

Na mjesto nesreće došlo je najmanje šest vozila hitne pomoći, dva helikoptera i tri vatrogasna vozila, javlja Times Union.

Sve se dogodilo ispred trgovine i kafića Apple Barrel Country Store + Cafe, mjestu popularnom među turistima. Vodstvo te trgovine se oglasilo na Facebooku. U objavi su izrazili sućut obiteljima poginulih, a počeli su i prikupljati donacije za lokalne volonterske hitne službe. ‘Naše su misli i molitve sa svima koji su pogođeni današnjim događajima. Uvijek ćete biti dio naše obitelji’, napisali su na Facebooku.

CBS Youtube screenshot

Prometna nesreća u New Yorku

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: