Petak, 17 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Suprotna stajališta predsjednika i premijera

Nove sankcije Rusiji komentirao je predsjednik Milanović. Smatra da one uopće ne funkcioniraju, zbog čega će najviše ispaštati građani Unije. Premijer mu je odgovorio iz Bruxellesa, a to nije bila i jedina tema oko koje su se danas lomila politička koplja.

Predsjednik je čvrstog stajališta – sankcije Rusiji ne funkcioniraju, a građane diljem Europe čekaju poskupljenja.

– Niti je rublja pala, niti Rusija to financijski osjeća. Kad bude osjećala, već će završiti rat. To ne funkcionira. Tako da, cijenu će platiti europski građani, Putin će se zadovoljno smješkati, to je to, a ta nafta i plin će otići drugdje jer je potražnja velika i kupaca ima, rekao je predsjednik Zoran Milanović. 

Premijer, pak, situaciju vezanu uz sankcije i cijene vidi potpuno drukčije.

– Nije točno. Rusija zahvaljujući svojim energentima financira svoju agresiju na Ukrajinu. Ne vodimo politiku koja, kad se to sve skupa rezimira, trebala bi ići otprilike na ruku agresora, a to je u ovom trenutku Rusija. E to mi ne vodimo, ako on to vodi, neka to objašnjava građanima. To se sad, nažalost, već zbiva mjesecima, to više nije slučajnost. To je velika šteta i sramota za Hrvatsku, rekao je premijer Andrej Plenković. 

Vezano uz vijest da će Mađarska moći alternativno nabavljati naftu preko Hrvatske, predsjednik tvrdi – zaradit ćemo tek koju lipu.

– Ja bih volio da je Hrvatska ključni igrač, ali opet, Hrvatska nije ključni igrač. Hrvatska nije nikakav igrač. To što će ići nafta kroz naš naftovod, što to znači? Kad imaš leadership, kad imaš vodstvo, pa makar to bio Viktor Orban, moj stari prijatelj i znanac, imaš vodstvo. Kad imaš vazale, nitko te ništa ne pita, kao što ni Hrvatsku nitko ništa ne pita jer uopće ne postavljamo pitanja, rekao je Milanović.

– Čovjek ili ne zna ništa, što je isto moguće, ili je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: