Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Sve više Amerikanaca protiv Kavanaugha

Protivljenje Amerikanaca imenovanju Bretta Kavanaugha za suca Vrhovnog suda porasla je nakon prošlotjednog saslušanja u senatskom odboru na kojem je kandidat predsjednika Donalda Trumpa odbacio optužbe za spolno napastovanje, pokazala je anketa objavljena u srijedu.

Protiv Kavanaugha je 41 posto ispitanika, 33 posto podupire konzervativnog suca saveznog žalbenog suda, a 26 posto je odgovorilo da ne zna.

Protivljenje Kavanaughu poraslo je za četiri posto od saslušanja 27. rujna na kojem je sveučilišna profesorica Christine Ford detaljno opisala seksualni napad Kavanaugha, koji je optužbe odbacio tvrdeći da je žrtva “političkog progona”.

Članovi senatskog odbora za pravosuđe glasali su u petak u korist Kavanaughove nominacije, no glasanje cijeloga senata o potvrdi odgođeno je za tjedan dana nakon što je Trump popustio pod pritiskom umjerenih članova svoje Republikanske stranke i naredio FBI-u da provede istragu.

Trump, koji je predložio Kavanaugha za Vrhovni sud, rekao je u ponedjeljak da FBI ima odriješene ruke za ispitivanje svakog potrebnog svjedoka.

New York Times je u ponedjeljak objavio da je Trump ovlastio FBI da proširi svoju istragu o optužbama protiv Kavanaugha za seksualno zlostavljanje, citirajući dvije osobe upoznate sa slučajem.

Times je također, prema istim izvorima, objavio da je FBI već završio razgovore s četvero svjedoka.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: