Nedjelja, 14 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

SVE VRJEDNIJI MODERNI KLASIK: AMERIKANAC ZA INTEGRU TYPE-R iz 1997. godine keširao 63.800 dolara!

Među fanovim Honde kao bomba je odjeknula vijest kako je na nedavnoj Barrett Jackson’s aukciji u Las Vegasu ponuđač za Acuru Integru Type-R( u SAD je ovaj model dolazio u salone sa znakom Hondinog luksuznog podbrenda Acura)  najbolji ponuđač keširao čak 56.800 dolara. Da stvar bude bolja, izvješena cijena za ovaj automobil iz 1997. s prijeđenih tek 1916 kilometara na satu iznosila je tek 5000 dolara.

Barrett Jackson’s

 

Po svemu, jasno je u kojem će se smjeru dalje kretati cijene najpopularnije Honde (Acure) s oznakom Type-R jer čini se, kolekcionari i fanovi preko bare ne žale novca za sjajno očuvane primjerke kultne japanske jurilice. O kakvoj je napravi iz 1990-ih riječ i mi smo se imali prilike nedavno podsjetiti u druženju s jednim od domaćih primjeraka, a kakve su sa znakm Honde kudikamo bile zastupljenije u Europi i drugim tržištima nego u Sjedinjenim Državama.

Barrett Jackson’s

 

Prodani primjerak s brojem 37 jedan je od tek 320 izraženih DC2 Type-R primjeraka za američko tržište 1997. godine, a izveden je u biserno bijeloj Championship boji s tamnom unutrašnjošću gdje dominiraju koža i prošivi od crvenog konca. Po pitanju pogona već je sve rečeno – DC2 Acura Type-R ispod poklopca ima 1,8-litreni benzinski atmosferski 4-cilindraš od 190 KS uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, koji je jedan od najcjenjenijih strojeva Honde uopće.

Barrett Jackson’s

 

Pogonska je osovina prednja, a tu je i diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Honda Type-R prema mnogim izborima više puta je bio proglašen najboljim automobilom na svijetu s prednji pogonom… Pravi japanski biser strojogradnje…

Barrett Jackson’s

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: