Subota, 18 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

TEST: Mazda CX-30 lijepo je oblikovan i solidno prostran kompaktni SUV koji s benzincem od 122 KS spaja neobično nisku potrošnju i dinamičnu vožnju

Dobro je da postoje proizvođači poput Mazde. Lijepo je da se u svijetu današnjih trendova u autoindustriji kad se sve više manje svodi na “isti kalup” može i drukčije. Ako odaberete Mazdu.

Ne, ovo nije oda ili epopeja proizvođaču iz Hiroshime već postavljanje stvari na svoje mjesto.

Mazda slijedi svoju filozofiju od koje ne odstupaju, tako da kod njih nećete pronaći  downsizing turbo benzince ispod poklopca motora ili trendovske mega ekrane u kabini.

A, njihova filozofija koje se drže kod kompletne game modela ima i ime, a zove se  Jinba Ittai. Riječ je o spoju karakterističnog “Kodo” dizajna i projektne tehnologije SkyActiv koji zajedno sačinjavaju posebnu vezu čovjeka i stroja.

Zagreb, 111019 Mazda CX-30. Foto: Marko Miscevic / CROPIX

CROPIX

 

Okej, ovaj dio je iz brošure, ali upućuje da Mazda unutar “mainstreama” vozi neku svoju priču i po pitanju pristupa, i dizajna i tehnologije.

I baš zato nas uvijek razveseli ponuda za testiranjem svakog novog modela. Trenutno je aktualan kompaktni SUV CX-30 koji predstavlja Mazdu 3 s dodanom vrijednošću i igra u najpopularnijem segmentu auto tržišta gdje baš svaki proizvođač već ima svog pulena.

Zagreb, 111019 Mazda CX-30. Foto: Marko Miscevic / CROPIX

CROPIX

 

Novi SUV model se dimenzijama smješta između broj manjeg CX-2 i broj većeg CX-5, a naziv CX-4 je izostao jer taj naziv Mazda već koristi kod jednog drugog modela na kineskom tržištu.

Izgledom CX-30 ne donosi nikakvu revoluciju ili novost, već je to jedan SUV dinamičnog, tipično Mazda izgleda, atraktivan i kad stoji i kad je u pokretu.

“Napeta” karoserija je uzdignuta 17,5 cm od tla, postavljena je na 18 colne aluminijske naplatke te ima višu liniju krova

Izvor vijesti

Slični postovi: