Četvrtak, 23 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

TESTIRALI SMO Citroen Berlingo Business 1.5 BlueHDi Feel ima 5 sjedećih mjesta i teretni bunker što znači mogućnost odbitka cjelog iznosa pretporeza

Teretnjaci koji mogu poslužiti i za obiteljski prijevoz iz takozvanog N1 segmenta za koje država nakon kupnje vraća cijeli PDV imaju svoju publiku, ponajviše manje obrtnike  bilo da je riječ o stolarima, vodoinstalaterima, zidarima, tesarima, tapetarima ili cvjećarima.

Manji poduzetnici upravo zbog te dvostruke namjene često biraju ta, inicijalno teretna vozila s drugim redom sjedala i karakterističnom pregradom koja odvaja putnički od teretnog dijela.

Jedan od najnovijih N1 modela na tržištu je Citroen Berlingo s dodatkom u imenu Business XL koji nudi smještaj za petero putnika te praktična bočna vrata za ulaz na stražnju klupu kao i teretni prostor straga.

 

Taj teretni prostor u dužoj izvedbi XL (475 cm ) iza rešetke raspolaže s golemih 1050 litara prostora, a iskoristivi volumen se može dodatno povećati preklapanjem naslona u drugom redu te suvozačkog, pa ukupan prostor za prijevoz tereta raste na 1900 litara, naravno ako vam neće previše smetati fiksirana pregrada.

 

Ipak, za većinu prijevozničkih potreba bit će sasvim dovoljan i teretni dio koji smijete opteretiti s 850 kg i u koji bez problema stane Euro paleta.

S druge strane, kabina će ponuditi dosta komfora u vožnji putnicima bez obzira na ponešto “kamionski” podešen ovjes zbog veće nosivosti.

 

Da se naviknuti čak i na ponešto uspravnije podešen naslon stražnje klupe, dok sprijeda nema zamjerki baš na ništa.

Kokpit i svi ostali elementi gotovo kao da su premješteni iz putničkog Berlinga – moderno, logično i dobro opremljeno u opremi Feel s velikim dodirnim zaslonom, električnim podizačima svih stakala, praktičnim

Izvor vijesti

Slični postovi: