Četvrtak, 11 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Timošenko poslala poruku Hrvatima: Zajedno smo jači, dragi prijatelji

Poruku zahvale Hrvatskoj poslala je bivša ukrajinska premijerka i ikona Narančaste revolucije Julija Timošenko. 

– Dragi moji hrvatski prijatelji! Pozdravljam vas sve koji ste se do sada okupili da podržite Ukrajince i Ukrajinu. Stvarno nam je potrebna vaša podrška sada. Ukrajina prolazi kroz vrlo teško i tragično razdoblje. Ruska Federacija, njena vojska, puca na našu djecu, muškarce i žene. Ubijaju Ukrajinu pred cijelim civiliziranim svijetom, rekla je Timošenko dodajući kako je podrška ukrajinskom narodu potrebna kao nikada prije.

Rekla je i što bi svijet trebao napraviti u ovoj krizi.

– Prvo, moramo isključiti Rusku Federaciju, koja baca bombe i rakete na miroljubivu Ukrajinu, iz Ujedinjenih naroda, isključiti iz Vijeća sigurnosti UN-a i odmah donijeti odluku o raspoređivanju mirovnog kontingenta UN-a u Ukrajini. To nam je jedina šansa da obranimo svoju zemlju. Tražimo zatvaranje našeg neba od neprijateljskih aviona i raketa. Zato što te bombe padaju na škole, kuće, vrtiće, bolnice i crkve. Zapravo, na neovisni demokratski narod Ukrajine. To je UN-u vrlo lako učiniti, kazala je Timošenko.

Još jednom se zahvalila Hrvatskoj.

– Vaša podrška i solidarnost su nam jako važni. Želim vam zahvaliti što ste sada zajedno s nama, dragi naši Hrvati! Također, cijenim posebnu potporu i čvrst stav vašeg premijera i mog dobrog prijatelja Andreja Plenkovića, za njegovu snažnu potporu Ukrajini na međunarodnoj razini.

Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: