Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

‘TO NIJE MOJE, NETKO MI JE PODVALIO!’ Čuveni DJ koji je nastupao i u Hrvatskoj pao u Japanu s drogom, prijeti mu sedam godina zatvora

Američki DJ David Morales uhićen je u nedjelju u Japanu nakon što je policija kod njega našla manju količinu ecstasyja, objavili su japanski mediji.

Morales je uhićen na aerodromu u Fukuoki na jugu Japana “zbog kršenja zakona o kontroli narkotika i psihotropnih droga”, rekao je glasnogovornik policije.

Prema listu Asahi Shimbun, u njegovoj ručnoj prtljazi pronađene su pilule s 0,3 grama ecstasyja.

Novine Sankei Shimbun pišu da je 56-godišnji DJ odbacio optužbe za krijumčarenje droge. “To nije moje, netko mi je podvalio”, rekao je Morales.

DJ, koji je vladao scenom u New Yorku 80-ih i 90-ih, a 1998. osvojio Grammy za remix godine, trebao je u subotu nastupiti u Fukuoki, a u nedjelju u Tokiju. Nekoliko je puta nastupio i u Hrvatskoj.

Japan ima vrlo represivnu politiku prema drogama.

Posjedovanje ecstasyja za osobnu upotrebu, bez obzira na količinu, kažnjava se do sedam godina zatvrora i novčanom kaznom od 22,800 eura.

U vjerojatno najpoznatijem slučaju zapljene droge u Japanu, policija je 1980. godine na aerodromu u Tokiju zbog posjedovanja uhitila bivšeg člana grupe The Beatles Paula McCartneyja. McCartney je zbog toga proveo devet dana u zatvoru u Japanu.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: