Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Tomašević o Richteru: Ne slažem se s njegovim stavovima, ali zakonito je izabran

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako je odluka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak da za ravnatelja imenuje Darka Richtera finalna, te da je prihvaća iako se i on, kao i članovi UV, ne slaže s Richterovim vrijednosnim stavovima.

– Što se tiče imenovanja novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, iako je bilo nekih drugih informacija tijekom dana, pravno smo provjerili i odluka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak pravno je, što se tiče Grada Zagreba, finalna. Nema procedure u koju se gradonačelnik uključuje s nekakvom suglasnosti budući da se radi o javnom natječaju, istaknuo je Tomislav Tomašević.

S osobnim i političkim stavovima novog ravnatelja Darka Richtera koji izlaze u javnost kaže da se kao gradonačelnik ne slaže.

– Međutim, to je njihova odluka, ja naravno podržavam takvu odluku, donijeli su je na temelju zakonitog postupka, na temelju objektivnih stručnih kriterija te smatraju da je on bio najbolji kandidat, a kako bi se ispunili ciljevi. Da bolnica krene u realizaciju europskog projekta, a radi se o najvećem projektu u Gradu Zagrebu. Ako se ne ispune kriteriji, to je ogroman novac koji pada na proračun Grada Zagreba, dodaje. 

Ponavlja da gradonačelnik Zagreba po zakonu ne sudjeluje u tom postupku.

– Koliko god je ovo politički zahtjevna situacija, ova odluka je finalna i to je to. Ja to nekom pravnom radnjom ne mogu poništiti. Uostalom, oni su tu odluku obrazložili i smatraju da je on najbolji kandidat. Ja sam im dao povjerenje kao Upravnom vijeću i ja tu odluku prihvaćam, dodaje gradonačelnik Zagreba Tomašević. 

Kaže da je postavio ciljeve pred Upravno vijeće, da je ljude birao po kriteriju stručnosti.

– Tu je isto bilo puno osporavanja, jesu li izabrani po kriteriju stručnosti. Sada se vidi da jesu i donijeli su takvu odluku na temelju tih kriterija, dodaje.

Upravno vijeće se već tri mjeseca bavi Dječjom bolnicom Srebrnjak.

– Ušli

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: