Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Tomašević: Sada sam još odlučniji nego kada sam postao gradonačelnik

U čemu je uspio, a u čemu nije i što planira u još tri godine mandata na čelu grada, u središnjem Dnevniku HTV-a govorio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je na današnji dan prije 2021. preuzeo tu dužnost.

Tomislav Tomašević na valu nezadovoljstva aktualnom situacijom u Zagrebu, dobio je prije godinu dana veliku potporu građana. Po čemu je Zagreb danas drugačiji?

– Kada sam pobijedio nije bilo euforije u mom govoru jer sam znao što me čeka. Znao sam u kakvom je stanju grad i koliko će trebati da ga se stabilizira u ovoj prvoj godini, a onda da se krene put oporavka. Ono što je drugačije je jedna energija i ozračje u gradu, svi od portira do vozača znaju da mogu dobiti posao bez ikakve stranačke iskaznice. To ide do pročelničke razine, javljaju se deseci ljudi, znaju da svi imaju jednake šanse, govori aktualni gradonačelnik.

Kaže da su mu smiješne izjave oporbenih političara da se moglo napraviti više.

– Kritičari govore da smo mogli reforme i brže napraviti. Tko je ikada u Hrvatskoj u prvoj godini mandata išao smanjivati broj radnika u javnom poduzeću. Reforme vezane za Holding, roditelje-odgojitelje te vezano uz zbrinjavanje otpada, ankete pokazuju da velika većina građana to podržava, ističe.

Što se tiče otpada, Tomašević kaže da je trenutna situacija da je Zagreb “kantograd” dodajući da je tako oduvijek bilo.

– Sramota je da ga zovemo “kantograd”, zato mijenjamo model, sve će se promijeniti. Timovi idu na teren. Nema grada u ovom dijelu Europe koji ima toliko spremnika na javnim površinama. Spremnici se vraćaju ili u smetlarnike ili u unutarnja dvorišta ili ako nema takve mogućnosti, ostat će na javnoj površini u boksu koji je standardiziran, tipiziran i koji je pod ključem, kako ne bi imali ilegalna odlagališta pored kontejnera. Uveli smo jednom tjedno odvoz plastike.

“Građani

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: