Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Tomašević: Vratili smo skupocjene automobile, smanjili plaće, nema više podnajma kućica

Vraćanje skupocjenih automobila, ukidanje mjere roditelj odgojitelj, smanjenje plaća rukovodećeg kadra, promjena odluke o davanju javnih površina u zakup, neki su od poteza zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u prvih mjesec dana mandata. Izvijestio je to sa svojim suradnicima na konferenciji za medije, ocijenivši da financijska slika Grada i Holdinga nije dobra te da će im za restrukturiranje prihoda trebati – godine.

Najavljene su brojne uštede, među ostalim, uštedjet će se 20 milijuna kuna na godišnjoj razini smanjivanjem plaća pročelnika i posebnih savjetnika, vijećničkih naknada i slično. Smanjit će se i korištenje voznog parka, sa 140 na 40 vozila, a nova gradska vlast vratila je skupocjene automobile, ali i podigla kredit za likvidnost. 

Vraćeni skupocjeni automobili

Osvrćući se na mandat i ono što je učinjeno, dotaknuo se natječaja za službena vozila, koji im je bio problematičan pa su ga, kaže, poništili.

– Ne samo to, smanjili smo vozni park, sa 140 i nešto vozila na samo 40 i nešto, rekao je.

Čak sedam predsjednika Vijeća gradskih četvrti koristilo je službene automobile 24 sata dnevno, rekao je, dodajući kako ne zna po kojoj osnovi su imali to pravo. Ni pročelnici se neće moći koristiti automobilom tako da ga zaduže, nego će ga moći koristiti tijekom radnog vremena, a iz garaže će ga moći dobiti na temelju jasnog naloga.

– Vratili smo i sve ove skupocjene automobile, BMW-e, Mercedese, Audie…, rekao je, našalivši se da je i dobro što su ih vratili jer su, kao što smo imali prilike vidjeti, bili ozvučeni.

Nema više podnajma kućica na Adventu

Onemogućit će, najavio je, podnajam kućica na adventu.

Budući da znamo na koji način su dodjeljivanje javne površine u najam različitim manifestacijama, kao što je za vrijeme adventa, u potpunosti smo promijenili sastav Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup. Od 10 članova povjerenstva koje smo zatekli, nijedan član

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: