Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Traži se dom za Mariju, kontaktirali je iz Ureda za socijalnu zaštitu

Iz Ureda za socijalnu zaštitu kontaktirali su 56-godišnjakinju koja već godinama živi u jednoj garaži u Zagrebu, te je uputili u korake koje je potrebno napraviti da bi ispunila uvjete za preporuku za dodjelu gradskog stana, rekli su danas iz Grada Zagreba za HRT.

Žena, koju smo za potrebe teksta nazvali Marija, rekla nam je kako je 2015. godine tražila gradski stan. Iz Grada nam kažu kako je prijavu podnijela 2014. te da je bila odbijena zbog nepotpune dokumentacije.

– Povodom potresne reportaže koja je jučer objavljena o osobi koja prema navodima šest godina živi u jednoj garaži koja je potpuno neprimjerena za život, izvještavamo sljedeće. Točan je navod da se osoba javila na natječaj za dodjelu stana iz fonda Grada Zagreba. Provjerom u nadležnom Uredu za upravljanje imovinom ustanovili smo da je tu prijavu podnijela 2014., koja je tada nažalost odbijena zbog nepotpune dokumentacije. Danas su službenici iz Ureda za socijalnu zaštitu kontaktirali gospođu, te je uputili u korake koje je potrebno napraviti da bi ispunila uvjete za preporuku za dodjelu stana temeljem članka 7. Odluke o najmu stanova. Važno je, naime, da se gospođa javi u nadležni Centar za socijalnu skrb radi provedbe postupka vještačenja, i o tome su je danas gradski službenici izvijestili. Osobi je također ponuđena pomoć u paketima hrane, i za takvu se vrstu pomoći može javiti u nadležni Ured za socijalnu zaštitu u bilo kojem trenutku, stoji u odgovoru iz Grada Zagreba.

Marijina sudbina življenja u garaži dotaknula je srca mnogih. Redakcija weba HRT-a preplavljena je pozivima i porukama građana koji žele pomoći.

– Kako jaka žena, kako skromna žena; prestrašno; da ti srce pukne od žalosti – neki su od komentara ispod naše reportaže na Facebooku.

Marija želi život dostojan čovjeka, u kojemu ne mora živjeti u garaži u kojoj spava, pere se

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: