Srijeda, 27 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

‘TREBA STATI NA KRAJ POLITICI DETUĐMANIZACIJE UNUTAR HDZ-a’ Plenković napao Đakića zbog Dana antifašističke borbe

Nakon što je portal N1 jutros objavio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Zagreb na Kongres Europske pučke stranke i da je predviđen kao jedan od govornika, na tu su vijest promptno reagirali iz HDZ-a.

U priopćenju koje su poslali optužuju medije za “za ponovno širenje laži i dezinformacija oko održavanja Kongresa EPP-a u Zagrebu”.

 – Naglašavamo kako Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. studenog koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora, kako se to navodilo na portalu N1 televizije. Podsjećamo da će se, kako smo već više puta naglašavali, Izborni kongres Europske pučke stranke, na kojem će sudjelovati preko 2.000 delegata, održati 20. i 21. studenog u Areni u Zagrebu – stoji u priopćenju koje potpisuje Zoltan Kabok, glasnogovornik HDZ-a.

No, valja napomenuti kako na N1 televiziji nije bilo navedeno da će Vučić govoriti u Saboru, već da dolazi u Zagreb i da je naveden kao jedan od govornika na Kongresu.

Jednako oštro reagirao je i predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković koji je pred Banskim dvorima rekao da N1 “objavljuje laži”.

  – Dakle laž na N1 jutros. Politička skupština koja se održava u Hrvatskom saboru je sastanak niži od Kongresa po svojoj razini. To je pripremno tijelo, nije dobro iznositi laži u eter koje potom drugi prenose, to je jako važno za kulturu medija – rekao je Plenković pa nastavio.

 – Kongres EPP-a održat će se u Areni. To je najveći politički skup bilo koje europske obitelji ikada održan u Hrvatskoj. Doći će oko 2.000 ljudi. Svi čelni ljudi koji su ili šefovi vlada ili predsjednici stranaka iz političke obitelji EPP-a su pozvani. Mnogi su potvrdili, a koliko mi je poznato gospodin Aleksandar Vučić još nije, rekao je Plenković i dodao da Vučić ima pravo doći jer je pozvan.

Plenković se osvrnuo i na prijedlog Josipa Đakića i Odbora za ratne veterane da se Dan antifašističke borbe ukine kao blagdan. Premijer je prilično odrešito Rekao je da prijedlog Dakićev nije stav predsjedništva HDZ-a, da ne razumiju politiku Franje Tuđmana, da će o tome razgovarati na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, da je Predsjedništvo već usvojilo plan blagdana.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: