Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

TRUMP NAHVALIO SAMOG SEBE: ‘MOJ ODGOVOR NA KORONAVIRUS JE IZVRSTAN!’ Amerikancima dao niz preporuka, najavio moguću recesiju

Predsjednik Donald Trump objavio je u ponedjeljak građanima smjernice u suzbijanju širenja koronavirusa za iduća dva tjedna, ali je i upozorio na moguću recesiju što bi se moglo utjecati na njegovu kampanju za reizbor u Bijelu kuću krajem godine.

Trump je u ponedjeljak, predstavivši nove smjernice posebnog tima za koronavirus, rekao da bi građani Sjedinjenih Država trebali izbjegavati putovanja koja nisu nužna, da ne bi trebali ići u barove, kafiće, restorane i teretane.

Američki je predsjednik upozorio da je moguća recesija, što bi moglo znatno utjecati na njegove šanse na predsjedničkim izborima u studenom.

Ocijenio je da ne vidi potrebu za odgodom predizbora.

“Na državama je da odluče, važna je stvar odgoditi izbore (…), no mislim da je odgoda suvišna”, rekao je Trump, prenosi agencija AFP i dodaje da je republikanski guverner države Ohio, Mike DeWine, predložio odgodu predizbora zakazanih za utorak u Ohiju “do 2. lipnja”.

Vlasti četiriju država koje trebaju glasati u utorak (Arizona, Florida, Illinois i Ohio) još nisu odgodile predizbore iako se govori da bi se mogli odgoditi za kasnije u ožujku i travnju.

Reporters ask questions as US President Donald Trump speaks during a press briefing at the White House in Washington, DC, on March 16, 2020. - The first human trial to evaluate a candidate vaccine against the new coronavirus has begun in Seattle, US health officials said, raising hopes in the global fight against the disease. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)

Brendan Smialowski / AFP

 

Trump je nadalje građanima kazao da je fokusiran na rješavanje krize koju je prouzročio koronavirus te da će se ekonomija popraviti kada se riješi to pitanje.

“Tržišta će se pobrinuti sama za sebe”, kazao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

“Donijeli smo odluku da dodatno postrožimo smjernice

Izvor vijesti

Slični postovi: