Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Trut objasnio što je sve dopušteno od danas i pozvao na cijepljenje

Od danas na snagu stupaju nove mjere zaštite od zaraze koronavirusom. U mnogim stavkama mjere ostaju iste, no neke su promijenjene.

– Kafićima i OPG-ovima, ali i svim ugostiteljskim objektima dopušta se rad u zatvorenom prostoru uz mjere kroje je propisao HZJZ. Restorani su to mogli i dosad, rekao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite RH  Damir Trut.

– OPG-ovi su bili problematični zato što ih je veliki broj i bilo ih je vrlo teško kontrolirati što rad i na koji način pa ih je bilo jednostavnije u jednom trenutku staviti pod nadzor, dodao je.

Što se tiče inspekcija Trut je rekao da se kontrolira stalno.

– Kontrole se provode stalno, svakog dana imamo preko 2000 nadzora inspektora, inspektora civilne zaštite, inspektora državnog inspektorata i policije. Obilaze objekte, pregledavaju stanje, upozoravaju, a ako treba dolazi i do kažnjavanja, istaknuo je Trut.

Dodao je kako i u kockarnicama sada mogu raditi i ugostiteljski dijelovi kockarnica pod uvjetima i mjerama koji su propisani.

– Noćni klubovi koji su u zatvorenom kao i svi drugi ugostiteljski objekti mogu raditi do 24 sata i u zatvorenom, raditi sve aktivnosti koje oni sve rade, a noćni klubovi na otvorenom oni mogu raditi i duže, ali uz Covid potvrde jer oni koji ulaze moraju biti zdravstveno sigurni, pojasnio je Trut.

Što se tiče konferencija rekao je da su dosad bile ograničene sa 100 sudionika, a sad može i više uz Covid potvrde. 

– Novina je da primjerice prezentacija ili manji sajam nekih proizvoda sada dopušteno, naravno uz mjere propisane od HZJZ-a.

Također dosad je bila dopuštena izvedba samo profesionalnih kulturnih manifestacija, primjerice u kazalištima ili glazbenim događanjima.

– Sada je dopušteno izvođenje i amaterskim društvima što se tiče kazališta ili glazbenih događanja no sudionici moraju imati Covid potvrdu, objasnio je Trut.

Na pitanje koliko

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: